Aνησυχία για την ανάπτυξη του μωρού

Εικόνα nina theona

Καλημέρα σας,

Έχω ένα αγοράκι 13 μηνών που δε λέει καμία λέξη (ούτε μαμά-μπαμπά), ούτε κάνει χειρονομίες. Δε δείχνει, δεν χαιρετάει κλπ... Ακούει πολύ καλά, εκτελεί αρκετές εντολές (π.χ. δώστο μου) Επίσης, συνδέει αντικείμενα ή πρόσωπα με το όνομά τους, αλλά μόνο τα κοιτάει χωρίς να τα δείχνει.Είναι πολύ γελαστός και εκφραστικός γενικότερα. Γνωρίζω ότι είναι ακόμη πολύ μικρός, αλλά με ανησυχεί το ότι δεν έχει εξέλιξη σε τίποτα από τα παραπάνω. Να προσθέσω ακόμη ότι περπατάει μόνο με βοήθεια, ακόμα φοβάται να αφήσει τα χέρια.

Έχετε παρόμοια εμπειρία; Σας ευχαριστώ πολύ!

Σχόλια

Η δική μας εμπειρία (διαγράφηκε)

Εικόνα panayota

Ενημέρωση από το NOESI.gr: Λάβαμε αίτημα διαγραφής του συγκεκριμένου σχολίου και του προφίλ του μέλους που το ανάρτησε. Για τον λόγο αυτό, το σχόλιο αυτό έχει αφαιρεθεί. Διαβάστε περισσότερα στο άρθρο: Πώς και γιατί το προφίλ μέλους, οι αναρτήσεις, τα σχόλια διαγράφονται.

like0

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες

Εικόνα nina theona

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες. Δε θα ανησυχούσα καθόλου αν έκανε έστω και μια χειρονομία κι ας μη μιλούσε. Ο συνδυασμός αυτός είναι που με προβληματίζει. Ελπίζω να έχετε δίκιο. Εύχομαι μέσα από την καρδια μου να πάνε όλα καλά με το δικό σας παιδί και συνεχώς να προοδεύει!

like0

Σχετικά με τον μικρό σας

Εικόνα Σοφία

Καλησπέρα σας.

Είμαι Λογοθεραπεύτρια* και είπα να απαντήσω στην αγωνία σας.

Αρχικά είναι πολύ μικρός για να πρέπει να ανησυχείτε στο πόσες λέξεις θα πει. Περιμένουμε βάβισμα σε αυτή την ηλικία αλλά όχι πάντοτε και λέξεις. Επίσης 1. πολλά αγόρια καθυστερούν τα πρώτα χρόνια σε πολλά αναπτυξιακά στάδια όπως αυτά του λόγου όπως και 2. αν είναι προωράκι επίσης μπορεί να δούμε κάποια ''καθυστέρηση''.

Βέβαια από την άλλη καλά κάνετε και ανησυχείτε γτ η πρώιμη παρέμβαση σε οτιδήποτε δεν μας αρέσει είναι ότι καλύτερο.

Παρ'όλα αυτά, το θέμα της ακοής το εξετάζουμε καλά. Το ότι γυρνά όταν του μιλάτε όταν του γελάτε ανταποκρίνεται καταλαβαίνει κάποια πράγματα δεν σημαίνει πως ακούει και τέλεια. Είναι ένα από τα λάθη που κάνουν οι γονείς και κοντεύουμε 2+ και δε λέμε πάνω από 10 λέξεις. Θα μπορούσε να γίνει μέτρηση ακοής όταν περάσουν ακόμη λίγο οι μήνες, δλδ να δείτε ΠΟΣΟ ακούει.

Επίσης στο ''Ακούει πολύ καλά, εκτελεί αρκετές εντολές (π.χ. δώστο μου)'' αυτό το πραγματοποιεί καθώς του απλώνετε το χέρι; Μπορεί να το αντιλαμβάνεται μόνο και μόνο γτ απλώνετε το χέρι. Κάντε ένα τεστ μόνη σας.

Για οποιαδήποτε άλλη απορία παρακαλώ ρωτήστε άφοβα, καλό βράδυ.

(*) Σημείωση από το NOESI.gr: Η ανάρτηση αυτή προέρχεται από μη διαπιστευμένο μέλος, για το λόγο αυτό έχει αφαιρεθεί μία παραπομπή σε τρίτη ιστοσελίδα.  Μάθετε περισσότερα για τα διαπιστευμένα μέλη – επαγγελματίες στη σελίδα www.noesi.gr/pro.
like0

Με προβληματίζει ότι δεν μιμείται κινήσεις και ήχους

Εικόνα nina theona

Καταρχάς ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας. Θα έλεγα ότι είμαι σχεδόν βέβαιη για την ικανότητα, αλλά και για την καλή ποιότητα της ακοής του (ακούει ακόμη και τα βήματα καποιου και αντιδρά και γενικά έχω επισημάνει ότι έχει πολύ ευαίσθητα αυτάκια :-)). Με προβληματίζει πολύ το ότι δεν μιμείται κινήσεις και ήχους. Εύχομαι απλώς να θέλει χρόνο (όπως λέτε). Αν το διαβάσει κάποιος με ανάλογη εμπειρία, παρακαλώ να μου απαντήσει. Ευχαριστώ!

like0

Το παιδί μου ειναι 3 ετών και δε λέει προτάσεις

Εικόνα Asteri_mou

Το παιδι μου ειναι 3 ετων και δε λεει προτασεις, μονο λεξουλες, ακουει γιατι τον πηγαμε και σε γιατρο αλλα μας στελνουν σε παιδονευρολογο. Εγώ το θεωρω ανουσιο, το παιδι δεν εχει καποιο εγκεφαλικο προβλημα. Τι μου συνηστατε εσεις σαν λογοθεραπευτρια;

like0

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Αφίσα της δράσης Μένουμε Ενωμένοι, μία πρωτοβουλία του noesi.gr για την εξ αποστάσεως υποστήριξη κατά την περίοδο της πανδημίας COVID-19.
✰ Ψηφιακή Αλληλεγγύη NOESI.gr
Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.