Θέλω να πω κάπου τον «πόνο» μου (Αυτισμός)

Εικόνα Marina
Με λένε Μαρίνα και έχω την ανάγκη να μοιραστώ μαζί σας την ιστορία μου, να την πω κάπου, αλλά κ να ακούσω τις δικές σας εμπειριες... Μαμα ενός ταλιμπανακου 2,5 ετών κοριτσιού που με κάνει ότι θέλει! Το κορίτσι μου πανέξυπνο, έντονο και λίγο διαφορετικό...

Οικοτροφείο αναζητά 1 εργοθεραπευτή/τρια

Εικόνα ΕΨΥΜΕ

Το οικοτροφείο "Όστρια" για ενήλικες με αυτισμό χαμηλής λειτουργικότητας, στο Κέντρο του Πειραιά, αναζητάει να συνεργαστεί με 1 εργοθεραπευτή/-τρια. Πληροφορίες στο 6987582699, κ. Μαχαίρα, 9:00 - 17:00. Αποστολή βιογραφικών από τη σελίδα της "Όστριας" στον Οδηγό PRONOISE.ORG. 

Το Οικοτροφείο με τον διακριτικό τίτλο "Όστρια" λειτουργεί ως Μονάδα Τριτοβάθμιας Περίθαλψης από την Εταιρεία Ψυχοκοινωνικών Μελετών (Ε.ΨΥ.ΜΕ.) για δεκαπέντε (15) ενηλίκους, χρόνιους πάσχοντες από Διαταραχές Αυτιστικού Φάσματος (ΔΑΦ) Χαμηλής Λειτουργικότητας. Μάθετε περισσότερα.

Φάσμα, στρες και αλαλίες

Εικόνα Noel
Σας διαβάζω εδώ και αρκετό καιρό καθώς οι ανησυχίες για τον 3 ετών γιο μου με έκαναν να "μπαινοβγαίνω" εδώ μέσα, να αντλώ πληροφορίες και να μαθαίνω για τις εμπειρίες των γονιών με παιδιά στο φάσμα. Η ανησυχία για το γιο μου ξεκίνησε από την ηλικία των 18 μηνών αφού ο λόγος του δεν είχε αναπτυχθεί καθόλου. Παρόλα αυτά ήταν ένα πολύ χαρούμενο και γελαστό παιδί που ενδιαφερόταν και χαιρόταν με τους ανθρώπους στο οικείο του περιβάλλον, γέλαγε πολύ, εκτελούσε εντολές, έδειχνε, έκανε γεια κατόπιν παροτρυνσης, είχε βλεμματική επαφή, ανταποκρινόταν στο όνομά μου ( όχι πάντα με την πρώτη) αντιστοιχούσε λέξεις με εικόνες. Γενικά έδειχνε ένα φυσιολογικό και ανέμελο παιδί που δε με δυσκόλεψε πουθενά.

Αγγελία για έργο- λόγο- ψυχολόγο για παράλληλη στήριξη σε αγόρι 6 ετών στο Νηπιαγωγείο (Βάρη)

Εικόνα Maria Simiakaki

Αναζητούμε εργοθεραπευτή, λογοθεραπευτή η ψυχολόγο για να αναλάβει την παράλληλη στήριξη αγοριού 6 ετών με αναπτυξιακή ανωριμότητα που κάνει επανάληψη νηπιαγωγείου. Ωράριο 9:00 με 13:00 σε σχολείο στην Βάρη.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΕ E-MAIL

Διάγνωση ΚΕΔΑΣΥ

Εικόνα Αθανασία
Ο γιός μου διαγνώστηκε με Άσπεργκερ πριν λίγο καιρό, σε παιδονευρολόγο (υπάρχει διαγνωση επιληψίας και οι ευαισθητοποιημένοι καθηγητές σχολείο κάπως βοηθάνε στο μαθησιακό). Είναι καλός μαθητής με αρκετή δική μου βοήθεια. Θα ήθελα να ρωτήσω αν μια διάγνωση για Ασπεργκερ στο ΚΕΔΑΣΥ πιστεύετε είναι βοηθητική ή ο αντίκτυπος του στίγματος στην Ελλάδα ειναι επιβλαβέστερος; 

Αγγελία για παράλληλη στήριξη μαθητή Β' Δημοτικού (Γλυκά Νερά)

Εικόνα Carer

Αναζητούμε δάσκαλο για παράλληλη στήριξη για μαθητή Β' Δημοτικού. Σχολική Μονάδα: Εκπαιδευτήρια "Πλάτων". Περιοχή: Γλυκά Νερά (Παιανία, Αττική)

Περιγραφή θέσης:

Το σχολείο είναι δίγλωσσο (Ελληνικά και Αγγλικά). Το πρόγραμμα της παράλληλης συμπεριλαμβάνει και το Ολοήμερο Πρόγραμμα (έως 16:00, κάποιες ημέρες λίγο νωρίτερα). 

Αναλυτικά για το Ολοήμερο Πρόγραμμα:

Μετά τα βασικά μαθήματα, ο/η συνοδός θα βοηθά τον μαθητή στις απογευματινές δραστηριότητες, εντός του σχολείου, μια ώρα προετοιμασία για την επόμενη ημέρα, όπως επίσης και τις ημέρες που θα έχει κάποια δραστηριότητα με επίκεντρο τα μαθηματικά. Τις ώρες που θα έχει αθλητικές δραστηριότητες, ο/η συνοδός της παράλληλης θα μπορεί να φεύγει (μετά την μελέτη).

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕ ΜΕ E-MAIL μέσω του Οδηγού PRONOISE.ORG — τον νέο χώρο φιλοξενίας όλων των αγγελιών του NOESI.gr (και ακόμη περισσότερων) στην ενότητα "Εργασία".

Εργάζομαι, έχω σύνδρομο Klinefelter

Εικόνα Γιωργος Μ.Π.

Καλησπέρα σας, είμαι 44 χρόνων διαγνώσθηκα με σύνδρομο Klinefelter, και εργάζομαι στον ιδιωτικό τομέα εδώ και 20 χρόνια. Θα ήθελα να ρωτήσω αν δικαιούμαι επίδομα αναπηρίας;

Διαγνώσεις και πρόγνωση

Εικόνα Constance

Σήμερα είναι μια δύσκολη μέρα για εμένα.

Έχω επιστρέψει από επίσκεψη σε αναπτυξιολογο που μου σύστησαν, είναι ο τρίτος γιατρός που αξιολογεί τον γιο μου και η διάγνωση είναι μέτριος αυτισμός. Οι άλλοι δύο γιατροί που είναι παιδοψυχίατροι μας έδωσαν διάγνωση άτυπου και ήπιου προς μετρίου αυτισμού με καλή πρόγνωση. Κάθε επίσκεψη, δηλαδή, μας απογοητεύει ακόμη περισσότερο.

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.