Μετεκπαίδευση Ψυχομετρικές δοκιμασίες WISC-V Α' Κύκλος

Εικόνα ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ.
Το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα για τις ψυχομετρικές δοκιμασίες αξιολόγησης της νοημοσύνης απευθύνεται αποκλειστικά σε Ψυχολόγους, με άδεια ή δυνατότητα απόκτησης άδειας ασκήσεως επαγγέλματος Ψυχολόγου. Το ΔΙΚΕΨΥ προσφέρει -10% ΕΚΠΤΩΣΗ στα διαπιστευμένα μέλη!
Σάβ, 04/11/2023 - 10:00

Ημερομηνίες διεξαγωγής

Θεωρία:  04-05/11, 18-19/11, 02-03/12, 16-17/12/2023 

Εποπτεία: 02/12, 11/12, 16/12, 20/12/2023

Αγγελία για παράλληλη στήριξη μαθητή Β' Δημοτικού

Εικόνα Νούλη

Αναζητώ επαγγελματία με εμπειρία για παράλληλη στήριξη σε παιδάκι Β' Δημοτικού στο φάσμα, στην περιοχή της Θεσσαλονίκης. Κατά προτίμηση άνδρα.

Η θέση καλύφθηκε!

"Watch me Play": Πρακτική ψυχαναλυτικής κατεύθυνσης, Εργασία με γονείς & παιδιά (0-7)

Εικόνα ΔΙ.ΚΕ.Ψ.Υ.
Διαδικτυακό Σεμινάριο από το ΔΙΚΕΨΥ — Η θεραπευτική προσέγγιση Watch me Play! που εφαρμόζεται στην κλινική Tavistock του Λονδίνου, παρέχεται από το ΔΙΚΕΨΥ προσαρμοσμένη στην ελληνική γλώσσα | -10% έκπτωση στα μέλη μας!
Σάβ, 27/05/2023 - 10:00

Η προσέγγιση "Κοίτα με να παίζω!" είναι ένας τρόπος υποστήριξης βρεφών και μικρών παιδιών (ηλικίας 0-7 ετών) και των φροντιστών τους. Η εκπαίδευση απευθύνεται σε ειδικούς ψυχικής υγείας (Ψυχολόγους, Ψυχιάτρους, Σύμβουλους Ψυχικής Υγείας, προπτυχιακούς κι μεταπτυχιακούς φοιτητές ψυχολογίας) που ενδιαφέρονται να εργαστούν ή ήδη εργάζονται θεραπευτικά με γονείς και παιδιά έως 7 ετών. Ολοκληρώνοντας την εκπαίδευση οι εκπαιδευόμενοι θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης.

Το ΔΙΚΕΨΥ προσφέρει -10% έκπτωση στα διαπιστευμένα μέλη - ιδιώτες επαγγελματίες του Οδηγού υπηρεσιών του NOESI.gr. 

Ημερομηνίες διεξαγωγής

Θεωρία: Σάββατο, Κυριακή 27-28/05/2023. (10:00 π.μ -16:00 μ.μ)

Διάρκεια

24 ώρες

Χώρος Διεξαγωγής

Διαδικτυακό (μέσω ΖΟΟΜ)

Ερώτηση περί ευθυνών ατόμου Παράλληλης Στήριξης

Εικόνα Θάνος

Καλημέρα και καλή βροχερή Παρασκευή!

Ο γιος μας (4 ετών αλλά μία τάξη κάτω) πηγαίνει σε σχολείο με παράλληλη στήριξη. Σήμερα είπαν από το σχολείο πως, αν πρόκειται το παιδάκι να συμμετάσχει στις εξόδους / βόλτες που κάνουν, θα πρέπει η κοπέλα που τον υποστηρίζει να υπογράψει δήλωση πως αναλαμβάνει την ευθύνη για το αν του συμβεί κάτι.

Δεν θα μπω σε θέματα αποκλεισμού κτλ κτλ, απλά ήθελα να ρωτήσω αν έχει κανείς εμπεριστατωμένη άποψη; Δεν νομίζω πως η ασφάλεια του παιδιού είναι στις ευθύνες του ατόμου της Παράλληλης Στήριξης... Καμμία ιδέα για το πού μπορώ να απευθυνθώ;

Ειδικές θεραπείες με συνταγογράφηση παιδιάτρων: Λογοθεραπείες, εργοθεραπείες, ψυχοθεραπείες, ειδική διαπαιδαγώγηση

Εικόνα Άγγελος Κουτουμάνος

Με την πρόσφατη αλλαγή του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (Ε.Κ.Π.Υ.), ειδικές θεραπείες (εργοθεραπείες, λογοθεραπείες, φυσικοθεραπείες, ειδική διαπαιδαγώγηση, συμβουλευτική) μπορούν να συνταγογραφούνται από παιδιάτρους.

Λογότυπο ΕΟΠΥΥ.

Σύμφωνα με πρόσφατη αλλαγή του Ενιαίου Κανονισμού Παροχών Υγείας (ΕΚΠΥ) του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), δίδεται η δυνατότητα σε όλους τους Παιδιάτρους να συνταγογραφούν ειδικές θεραπείες, δηλαδή λογοθεραπείες, εργοθεραπείες, ψυχοθεραπείες, ειδική διαπαιδαγώγηση, σε παιδιά και εφήβους έως 18 ετών. 

Διάγνωση Ενήλικα με ΔΕΠ-Υ (Αθήνα)

Εικόνα Χριστίνα Τζώρτζη

Καλησπέρα σας, 

Ήθελα να ρωτήσω πως γίνεται διάγνωση  ενηλίκων για ΔΕΠ-Υ από δημόσιο φορέα στην Αθήνα.

Εγώ γνωρίζω για το τμήμα Νευροαναπτυξιακών Διαταραχών της Α' Ψυχιατρικής Κλινικής στο Αιγινήτειο Νοσοκομείο. Αλλά όπως αναφέρει η ιστοσελίδα του:

"Από τις 31 Αυγούστου 2022 το Ειδικό Ιατρείο Νευροαναπτυξιακών Διαταραχών, για τη διάγνωση ενηλίκων με ΔΕΠΥ ή ΔΑΦ, δε δύναται να εξυπηρετήσει άλλα αιτήματα."

Έχει κάποιος/α σχετική εμπειρία ή γνωρίζει κάτι παραπάνω;

Αυτισμός: Εξειδικευμένο τεστ σε μια μόνο τρίχα της κεφαλής "διαγιγνώσκει" με 81% ακρίβεια τις περιπτώσεις ατόμων με ΔΑΦ

Εικόνα ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΕΣ ΟΜΑΔΕΣ

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι η τεχνολογία θα μπορούσε να βοηθήσει τα παιδιά να λάβουν νωρίτερα θεραπείες πρώιμης παρέμβασης.

Επιστήμονες ανέπτυξαν ένα καθολικό τεστ για τον αυτισμό, το οποίο όπως υποστηρίζουν, μπορεί να εντοπίσει δείκτες κινδύνου σε μία μόνο τρίχα, μια καινοτομία που θα μπορούσε να βοηθήσει τους γιατρούς να τον εντοπίσουν σε μικρά παιδιά πριν χάσουν αναπτυξιακά ορόσημα.

Ένα παιδί παίζει ένα μοναχικό παιχνίδι.

Αγγελία για σύνοδο μαθητή Β’ Γυμνασίου στο ειδικό Γυμνάσιο ΕΝΕΓΥΥΛ

Εικόνα Effie

Αναζητώ συνοδο (κατά προτίμηση Εργοθεραπευτή ή Ψυχολόγο) για τον γιο μου, μαθητή Β’ Γυμνασίου στο ειδικό Γυμνάσιο ΕΝΕΓΥΥΛ Αγίας Παρασκευής. Εμπειρία απαραίτητη. Ωράριο: 8.15-12.40.

Σχολείο Γυμνάσιο για παιδί με μαθησιακές δυσκολίες

Εικόνα Δανάη Πολίτου

Ψάχνω γυμνάσιο για παιδί με μαθησιακές δυσκολίες ή ειδικό, ο οποίος να μπορεί να με συμβουλέψει ή καθοδηγήσει ώστε να μπορώ να επιλέξω σχολείο.

Σελίδες

Βρείτε ένα θέμα άμεσα!

Η νόηση στο διαδίκτυο είναι μία κοινότητα μελών με Βιολόγια με προσωπικές εμπειρίες, που τροφοδοτούν συζητήσεις, και Οδηγούς, μία κοιτίδα γνώσης. Οι Ομάδες εμφανίζουν τα posts ανά τοποθεσία ή θέμα και η Αρχική τα πιο πρόσφατα.
Οδηγίες​ για να γράψετε "Βιολόγιο". Για να δημοσιεύσετε, μπείτε ως μέλος (Login). Μετά, από το μενού Πλοήγηση επιλέξτε Δημοσιεύστε νέο κείμενο. Επιλέξτε είδος ανάρτησης, συμπληρώστε τη φόρμα με κείμενο, πατήστε Ανάρτηση.